Kummilapsen tapaaminen

Oman kummilapsen voit tavata joko järjestämällämme opintomatkalla tai omatoimimatkan omassa. Vierailulla näet omin silmin, miten apu menee perille. Kummilapset eivät voi vierailla kummien luona.

Opintomatka on ryhmämatka

Järjestämme vuosittain yhdestä kahteen opintomatkaa kehitysyhteistyöhankkeisiimme. Matkalla vieraillaan kummilapsen kotiseudulla. Kummit näkevät omin silmin, mitä kummien tuella on tehty. 

Tiedotamme opintomatkoista kummeille noin puoli vuotta ennen matkaa. Halukkaita lähtijöitä on usein runsaasti ja siksi osallistujat valitaan osittain hakemusten, osittain arvonnan perusteella. Yhdellä matkalla on yleensä 15–22 kummia.

Etusijalla ovat kummit, joilla on kummilapsi kyseisessä matkakohteessa, ja jotka ovat halukkaita kertomaan omasta matkakokemuksestaan ja kummiudestaan muille julkisesti. Kielitaitoa ei matkalla vaadita, vaikka englannin kielen osaamisesta (Perussa espanjan) on matkalaiselle hyötyä.

Matka kestää kohteesta riippuen runsaasta viikosta kahteen viikkoon. Matka maksaa yleensä noin 3000–3 500 €. Hintaan sisältyvät lennot, majoitus, aamupalat, osa lounaista ja autokuljetukset. Jokaiseen matkaan kuuluu myös tutustuminen maan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Nämä retket sisältyvät hintaan.

Omatoimimatka kummilapsen luo - hyvä vaihtoehto

Kummi voi halutessaan järjestää omatoimimatkan kummilapsen luo ja tutustua samalla siihen työhön, jota kummien tuella on tehty. Omatoimimatkalaisen vierailulla kummilapsen yhteisössä on aina mukana paikallinen World Visionin työntekijä.
 
World Vision -kummi Elina vieraili Intiassa tapaamassa kummilastaan Thameswaria, jonka opettaja pyysi Elinaa opettamaan lapsille suomalaisen laulun. Tässä he tanssivat Lapaduuta.
 
 
Omatoimimatkassa kummi itse järjestää majoituksen ja lennot sekä kaikki muut matkajärjestelyt, kuten mahdolliset viisumit ja rokotteet. Matkasta kiinnostuneen tulee olla yhteydessä Suomen World Visioniin vähintään kolme kuukautta ennen matkaa, jotta kohdemaan ohjelmatyöntekijöiden kanssa voidaan hyvissä ajoin sopia vierailusta. Näin varmistetaan muun muassa, että kummilapsi on paikalla vierailupäivänä.
 
Kun ohjelmatyöntekijä on varmistanut vierailun toteutumisen haluttuna päivänä, lähetetään kummille hakemuslomake omatoimimatkaa varten. Samalla lähetetään myös lomake, jolla kummi voi tilata itselleen rikosrekisteriotteen. Rikosrekisteriote ja hakemuslomake tulee lähettää Suomen World Visionille ennen matkaa.
 
Kummivierailulla on aina mukana paikallinen World Visionin työntekijä, joka tapaa kummin etukäteen sovitussa paikassa; yleensä joko lähikaupungin hotellilla tai World Visionin toimistolla. Vierailu koostuu kummilapsen ja hänen perheensä tapaamisesta sekä tutustumisesta yhteisöön ja siellä tehtävään työhön. Vierailuun kannattaa varata koko päivä. Päivän päätteeksi kummi saa kyydin takaisin hotellille tai toimistolle. Kummin tulee itse maksaa ajokyydit ja mahdollinen ruokailu. Hinta vaihtelee hieman kohteesta riippuen, mutta on enintään 100 US$ (noin 70 euroa).
 
Mikäli matka peruuntuu, tulee se ilmoittaa Suomen World Visionille, jotta tieto voidaan välittää myös aluekehitysohjelmaan ja ennen kaikkea kummilapsen perheelle.
 
Kummilapset eivät voi vierailla kummien luona.

Lue lisää opintomatkakokemuksista

”Oli mielenkiintoista nähdä, miten puhtaan veden saanti on helpottunut, asukkaita opastetaan kasvimaan hoidossa ja pienten lasten kehityksestä pidetään huolta. Yksinkertaisilla asioilla, kuten käsihygienian opettamisella lapsille, saadaan paljon hyvää aikaan"

Annamaija Vuorinen matkusti Bolivian ja Perun kiertomatkalle, ja tapasi matkan aikana perulaisen kummityttönsä Jessican: http://www.worldvision.fi/media/artikkelit/artikkeli/unohtumaton_ensitap...

 

”Luulimme, että emme tunne kummityttöämme Susania, mutta tunnistimme hänet jo auton ikkunasta tullessamme tapaamispaikkaan koululle. Molemminpuolinen jännitys kaikkosi hetkessä.” 

 

Matti ja Liisa Koponen vierailivat opintomatkalla Ugandassa: http://www.worldvision.fi/media/artikkelit/artikkeli/kummi-kertoo-sydan-...

 

”Jo kun saavuimme alakoulun pihaan, näimme että lapset olivat muodostaneet meille kunniakujan ja he odottivat meitä kovin innoissaan. Ilmapallot ja liput liehuivat ja sekä aikuiset ja lapset olivat riveissä kahden puolen pihaa muodostaen kujan, jota pitkin kävelimme kohti koulua. Miten hieno näky!”

Satu Wivolin piti matkapäiväkirjaa opintomatkasta Perussa. Päiväkirjassa kerrotaan tarkkaan paitsi kummilapsen tapaamisesta, myös tutustumisesta World Visionin työhön: http://kummimatkaperuun.blogspot.fi/

 

          

Kummilapsen ja hänen kotiseutunsa ihmisten kohtaaminen on ollut Virpi Panulalle yksi suurimpia hetkiä koko elämässä. ”Se lämpö ja vaivannäkö. En osannut varautua siihen, että kohtaaminen on niin koskettavaa”.

Kummit Keniassa -video