Tutustu toisiin kummeihin

Jaa kokemuksesi Facebook-ryhmässä

Intian kummiryhmä 
Kenian kummiryhmä 
Kambodzan kummiryhmä
Mogotion kummit 
Ngoswetin kummit
Ugandan kummit 
Perun kummit 

Osallistu keskusteluun Facebookissa

Tykkää Suomen World Visionista Facebookissa, niin kuulet ajankohtaisista asioista mahdollisimman nopeasti ja voit lukea lisää tositarinoita siitä, mitä kummius saa aikaiseksi.

 

 

 

Kummius on vaivaton tapa auttaa

”Jalkapalloa harrastaessa olen itse oppinut, että tärkeintä on uskoa omaan tekemiseensä ja jatkaa eteenpäin siinä, mikä on itselle tärkeää. Toivoisin, että kummilapset oppisivat saman: uskomaan unelmiinsa ja itseensä.”  Lue 14-vuotiaan Mitron ja hänen isänsä Esan ajatuksia kummiudesta tästä >>

Henna-Liisa ja kummilapsi Rosa: yhteinen sävel löytyi helposti

”Auttamisessa parasta on se tunne, että sillä on merkitystä molemmin puolin. Me molemmat sekä annamme että saamme tästä paljon, mikä on todella palkitsevaa", kertoo perulaisen Rosan kummi Henna-Liisa.
Lue koko haastattelu tästä >>
 
 

”Kukaan ei pärjää yksin, ei täällä eikä siellä”

”Kummius on tärkeää, koska kukaan ei pärjää yksin. Ei täällä, eikä siellä kaukana. Jokaisen pitäisi pystyä auttamaan toista ja olla toisten tukena”, toteaa 20-vuotias Janette Mikkola. Janetten perheellä on neljä kummilasta eri puolilta maailmaa. Lue haastattelu tästä >>
 

”Perusteisiin menevää apua”

”Kummiudessa parasta on koko kylän auttaminen. Se on se tärkein juttu: että koko yhteisö saa ison osan avusta. Sinne luodaan perusinfra ja mahdollisuuksia: puhdas vesi, koulu ja terveydenhuolto”, kertovat Lindströmit. Lue haastattelu tästä >>

 

Yrityskin voi olla kummi

”Kun kuulin yrityskummiudesta, selvitin voiko sen vähentää verotuksessa. Yrityskummiutta voi käyttää myös markkinoinnissa: siitä saa kertoa esimerkiksi verkkosivuilla.  Itselleni suurin yrityskummiuden etu on kuitenkin se, että tiedän voivani auttaa”, kertoo yrityskummi Ingrid Heickell.
Lue haastattelu >>
 

Bengtin ja Sadun kummilapsi on uusperheen yhteinen lapsi

”Haluamme ainakin yhden lapsen kohdalla katkaista köyhyyskierteen. Emme voi muuttaa koko maailmaa, Perua tai El Salvadoria, mutta voimme auttaa tätä yhtä lasta pääsemään eteenpäin”, kertovat kummit Bengt ja Satu. Lue haastattelu tästä >>

 

Tule talkoisiin

Hyvän tekeminen on mukavaa! Joka toinen tiistai Suomen World Visionin toimistolle kokoontuu ahkeria käsiä kirjoittamaan, kuorittamaan, taulukoimaan, liimaamaan, kääntämään...iloisessa joukossa ilta hurahtaa leppoisasti! Ilmoittaudu talkoolaiseksi: asiakaspalvelu@worldvision.fi tai puh. 096 818 300.

 

Kerro kummiudesta ystävällesi

Moni lapsi tarvitsee vielä kummin. World Vision kaipaa kummiensa apua. Sinä kummina tunnet kummiuden ja tiedät, kenellä ystävistäsi on kummin sydän. Kerro hänelle kummiudesta ja sytytä hänessä kummiuden kipinä.  Tässä kummi Kirsti Ryytty-Tuomisen tarina siitä, miten hän kertoo kummiudesta ystävilleen:

Kenialaisesta Sienna-tytöstä tuli Kirstin ja hänen Hilla-tyttärensä kummityttö seitsemän vuotta sitten. Siennalla ja Hillalla on vain vuoden ikäero.

- Ajattelin, että kummiuden avulla voimme käydä Hillan kanssa lävitse, miten erilaista lasten elämä eri maissa on. Lapsen on vaikea käsittää olosuhteiden erilaisuutta, muistelee Ryytty-Tuominen.

Kun auttamisesta tulee puhe tuttavien kesken, Ryytty-Tuominen saattaa osallistua keskusteluun kertomalla omasta kummiudestaan ja sen mukana tulleista kokemuksista.

- Ajankohtaiset uutisaiheet vievät usein puheen hyväntekeväisyyteen. Monesti ystävien kanssa tulee keskusteltua elämässä vastaantulevista ongelmista. Lopulta tulee pohdittua, millaisten haasteiden kanssa suurin osa maailman ihmisistä elää.

Silloin voi olla luontevaa kertoa, että on itse mukana tällaisessa toiminnassa, johon nyt tarvitaan uusia kummeja, ja kysyä kaverilta, onko hän jo kuullut kummiudesta aikaisemmin. Joskus Kirstin tuttavat ovat syttyneet niin, että heistäkin on tullut kummeja.

- Olen kertonut monelle, mitä kummius tarkoittaa. Onpa omasta suomalaisesta kummitytöstänikin tullut kehitysmaan lapsen kummi.

Kirsti ja hänen tyttärensä halusivat aikoinaan alkaa kummiksi nimenomaan tytölle.

- Ajattelimme, että kasvaessaan tyttö joutuu yleensä vastaamaan monen ihmisen elämästä. Tukemalla tyttöä voimme päästä vaikuttamaan monen ihmisen tulevaisuuteen.

Kirje Keniaan lähtee kerran, pari vuodessa. Ainakin jouluksi, ehkä jonkin pienen lahjan kera. Kaikki vuosien varrella Siennalta tulleet kirjeet on säilytetty. Tärkeimpiä ovat valokuvat, joista näkyy että Lapista lähetetyt kirjeet ja lahjat ovat menneet päiväntasaajalle perille.

Helppoudestaan huolimatta kummius mahdollistaa pitkäjänteisen, suunnitellun avun.

- Kummius sopii erityisesti sellaiselle maailmasta kiinnostuneelle ihmiselle, joka haluaa tehdä osansa mutta etsii erityisesti helppoa tapaa auttaa. Kummius on käytännöllistä eikä vaadi suuria.

Onko ystävälläsi kummin sydän?

Pyydä hänet mukaan. Alta voit ladata muutamia kummiudesta kertovia esitteitä ystävällesi annettavaksi.

Lataa esite ››