Hei, olen Rani.

Olen 5-vuotias tyttö. Lempiharrastukseni on nukeilla leikkiminen.

Kotipaikkani on Hoshangabad, Intia

Asun maaseudulla Intian Hoshangabadissa. Kotiseutuni sijaitsee maan keskiosassa, Madhya Pradeshin osavaltiossa, noin 70 kilometrin päässä Bhopalista. Monet asuvat syrjäisissä pikkukylissä vaikeakulkuisten teiden päässä. Seutuni asukkaat ovat pienviljelijöitä, jotka saavat viljelyksistään vaatimatonta satoa. Sadosta saadut tulot eivät riitä perheiden tarpeisiin.

Muuta Rani -tytön elämää ja liity kummiksi Tutustu seuraavaan kummilapseen

Kaipaatko apua kummiksi ryhtymisessä? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun arkisin klo 10-15. 
p. 096 818 300, asiakaspalvelu@worldvision.fi

Kotipaikkani on Hoshangabad, Intia

Seutuni asukkaat ovat pienviljelijöitä, jotka saavat viljelyksistään vaatimatonta satoa. Sadosta saadut tulot eivät riitä perheiden tarpeisiin. Köyhimmät alueeni asukkaista eivät omista edes peltotilkkua. He työskentelevät toisten pelloilla silloin kun tarvetta on esimerkiksi sadonkorjuuaikana. Alueen pääkieli on hindi, pääuskontoja ovat hindulaisuus ja islam. Hankealueella on 64 kylää, joissa asuu yli 40 000 ihmistä. Heistä puolet hyötyy suoraan World Visionin tekemästä työstä. Kummilapsia on 900.

World Visionilla on suunnitelma maailmani muuttamiseen. Tässä alueen kolme suurinta haastetta

Lapsista 56 % on aliravittuja ja lapsikuolleisuus on korkea: 85 lasta tuhannesta kuolee alle 1-vuotiaana. Terveydenhoito on heikkoa ja perheet kääntyvät parantajien puoleen tai velkaantuvat yksityisille lääkäreille.

Ratkaisu
Lapset saavat syntyä turvallisesti sekä kasvaa ja kehittyä ikänsä mukaisesti. Terveysvapaaehtoiset ohjaavat synnyttäjiä, rokottavat, kuntouttavat aliravittuja lapsia sekä kouluttavat perheitä hygieniassa.

 

Useat lapset jättävät koulun kesken. Kouluissa ei välttämättä opita lukemaan tai kirjoittamaan. Koulun jättäneitä tyttöjä odottaa useimmiten naimisiinmeno ja poikia lapsityö.

Ratkaisu
Koulua käyvien lasten määrä lisääntyy, koulut ovat lapsiystävällisempiä ja opetuksen laatu paranee uusilla opetusmetodeilla. Lapset oppivat kerhoissa vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin.

Suurin osa perheistä elää pienviljelyllä, mutta satoa ei tule säännöllisesti eikä riittävästi. Useilla perheillä ei ole omaa peltoa, vaan työskentely tapahtuu muiden pelloilla epäsäännöllisesti.

Ratkaisu
Perheiden toimeentulokeinot monipuolistuvat ja vakiintuvat pienyrittäjyyden kautta, jota heille opetetaan. Maanviljelijöiden sadot paranevat kehittämällä viljelyä luonnonmukaisin keinoin. 

Kummius on yhteinen matka

Ensin tutustutaan

Kuten kaikki onnelliset tarinat, niin myös kummiuskin alkaa tutustumisesta toiseen ihmiseen ja hänen mailmaansa. Kummina pääset aitiopaikalta näkemään mahdollistamasi pysyvän muutoksen kummilapsesi maailmassa henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, kuvien ja videoiden muodossa.

Millä summalla Kummiksi pääsee?

Sitten opitaan ja jaetaan

Yhteisen matkan aikana oppivat sekä kummi että kummilapsi. Kummilapsesi oppii taidot pärjätä maailmassa ja kummina sinä opit paljon paitsi kummilapsestasi, hänen maailmastaan ja yhdessä tekemästämme tärkestä työstä, myös varmasti paljon itsestäsi.

Mitä Kummi saa itselleen?

Ja lopulta päästetään irti

Aikanaan myös kummiuden yhteinen matka tulee päätökseen. Hyvästien jättäminen kauniin yhteisen matkan jälkeen voi olla haikeaa, mutta sen voit tehdä hyvillä mielin. Kummina tiedät, että olet aloittanut hienoja ja pysyviä asioita kummilapsesi elämässä. Olet antanut kummilapsellesi mahdollisuuden.