Hei, olen Seu Ing.

Olen 7-vuotias tyttö. Lempiharrastukseni on kotileikki.

Minä asun Santukissa, Kambodzassa

Asun Keski-Kambodzan alavalla maaseudulla. Pääkaupunkiin Phnom Peniin on matkaa noin 150 kilometriä. Ihmiset elävät etupäässä riisin pienviljelyllä, mutta elanto on tiukassa. Niinpä perheet hajoavat kun nuoret ja aikuiset joutuvat lähtemään siirtotyöläisiksi kaupunkeihin ja ulkomaille. Lisäksi täällä on pulaa puhtaasta vedestä ja lapset eivät opi koulussa edes lukemaan.

Muuta Seu Ing -tytön elämää ja liity kummiksi Tutustu seuraavaan kummilapseen

Kaipaatko apua kummiksi ryhtymisessä? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun arkisin klo 10-15. 
p. 096 818 300, asiakaspalvelu@worldvision.fi

Minä asun Santukissa, Kambodzassa

Kotini sijaitsee maaseudulla maan keskiosassa noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Phnom Penhistä. Puhumme khmerin kieltä ja valtaosa asukkaista on buddhalaisia. Täällä viljellään paljon riisiä, mutta töitä ei kuitenkaan ole kaikille.  Monet vanhemmista joutuvat lähtemään vierastyöläisiksi kaupunkiin ja ulkomaille. Arkeamme hankaloittaa puhtaan veden puute. Kotiseudullani asuu noin 45 000 ihmistä, joista kummilapsia on noin 1500.

World Visionilla on suunnitelma maailmani muuttamiseen. Tässä alueen kolme suurinta haastetta

Vain joka viidennellä alueen asukkaista on käytettävissään puhdasta vettä. Kaivovesi on monin paikoin saastunutta ja kuivan kauden aikana vesi loppuu kokonaan.  Vain joka kolmannessa kotitaloudessa on vessa. Ripuli ja muut likaisesta vedestä johtuvat sairaudet olivat yleisiä. 
 
Ratkaisu
Autamme asukkaita puhdistamaan ja kunnostamaan kaivoja ja opetamme, miten he voivat ottaa sadevettä talteen kuivia jaksoja varten. Neuvomme rakentamaan käymälöitä. Opetamme, mikä merkitys hyvällä hygienialla on lasten terveydelle. Kerromme, millä tavoin ripulia tulee hoitaa kodeissa ja klinikoilla.  
Liian moni lapsista keskeyttää koulunsa ja joutuu töihin. Kouluopetuksessa on parantamisen varaa: 60 % alakoulun päättävistä osaa lukea. 
 
Ratkaisu
Kehitämme kouluopetuksen laatua neuvomalla opettajille uusia opetusmetodeja. Lapset ja nuoret käyvät kerhoissa, joissa heitä tuetaan tuntemaan omat oikeutensa. Lapset oppivat vaikuttamaan omaan elämäänsä ja tulevaisuuteensa. 
Suurin osa perheistä elää pienviljelyllä, mutta satoa ei tule säännöllisesti eikä riittävästi. Perheet hajoavat, kun vanhemmat joutuvat lähtemään vierastyöläisiksi. Niukasta toimeentulosta ja ripulista johtuen alueen lapsista 62 % oli aliravittuja.
 
Ratkaisu
Ohjaamme asukkaita saamaan uusia toimeentulokeinoja mm. pienyrittäjyyden kautta. Opetamme luonnonmukaisia keinoja joilla maanviljelijät voivat parantaa satojaan. Koulutamme nuorista terveysvapaaehtoisia, jotka kuntouttavat aliravittuja lapsia ja neuvovat omissa kylissään perheille, mikä merkitys hyvällä hygienialla on terveydelle. 

Kummius on yhteinen matka

Ensin tutustutaan

Kuten kaikki onnelliset tarinat, niin myös kummiuskin alkaa tutustumisesta toiseen ihmiseen ja hänen mailmaansa. Kummina pääset aitiopaikalta näkemään mahdollistamasi pysyvän muutoksen kummilapsesi maailmassa henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, kuvien ja videoiden muodossa.

Millä summalla Kummiksi pääsee?

Sitten opitaan ja jaetaan

Yhteisen matkan aikana oppivat sekä kummi että kummilapsi. Kummilapsesi oppii taidot pärjätä maailmassa ja kummina sinä opit paljon paitsi kummilapsestasi, hänen maailmastaan ja yhdessä tekemästämme tärkestä työstä, myös varmasti paljon itsestäsi.

Mitä Kummi saa itselleen?

Ja lopulta päästetään irti

Aikanaan myös kummiuden yhteinen matka tulee päätökseen. Hyvästien jättäminen kauniin yhteisen matkan jälkeen voi olla haikeaa, mutta sen voit tehdä hyvillä mielin. Kummina tiedät, että olet aloittanut hienoja ja pysyviä asioita kummilapsesi elämässä. Olet antanut kummilapsellesi mahdollisuuden.