Estä tyttöjen silpominen 

Kenialainen 29-vuotias Joyce Gitao on sukunsa ensimmäinen silpomaton ja koulutettu nainen.
 
”Isoäitini ja isäni vaativat, että minut silvotaan, jotta olisin naimakelpoinen. He eivät halunneet uhmata perinteitä. Kaikki muut sukuni naiset oli silvottu. Tiesin, että se merkitsisi myös koulunkäynnin loppumista. Karkasin mukanani vain vaihtovaatteet sisältävä muovipussi. Käveltyäni 20 kilometriä yksin pimeässä metsässä eräs vanha nainen opasti minut turvataloon. Minua pelotti karata kotoa, mutta sen ansiosta pelastuin silpomiselta ja sain käydä kouluni loppuun." 
 
Joka 10. sekunti tytön sukuelimet silvotaan jossain päin maailmaa. Tämä tarkoittaa kolmea miljoonaa tyttöä vuosittain. Tyttöjen silpominen on hengenvaarallinen ihmisoikeusloukkaus. Silpominen on peruuttamaton toimenpide, joka aiheuttaa tuskallista kipua ja tappavia tulehduksia. Synnyttäminen on äärimmäisen vaarallista silvotuille äideille ja heidän vauvoilleen.
 
Meillä on keinot ja osaaminen tämän väkivaltaisen perinteen katkaisemiseksi lopullisesti. Sinun lahjoituksellasi rakennamme turvataloja tytöille. Koulutamme tyttöjä ja poikia, vanhempia, viranomaisia ja uskonnollisia johtajia tyttöjen oikeuksista ja silpomisen vaaroista. Koulutamme silpojia uusiin ammatteihin. Lisäksi järjestämme väkivallattomia aikuistumisriittejä perinteisten sijaan.
 
Sinä voit pelastaa hengenvaarassa olevat tytöt ja heidän tyttärensä sukupolviksi eteenpäin.
 
Lue lisää silpomisesta.
Seuraa kampanjaa Facebook-sivullamme

 

Kampanjatuotteemme on Paola Suhosen/Ivana Helsingin suunnittelema Pelasta pimppi -heijastin. Jos haluat heijastimen itsellesi, täytä alle osoitetietosi.


Maksuvaihtoehtoina on valittavana yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Palveluntarjoajana toimii Bambora PayForm.